Waterurn

Amsterdam, 23 april 2013 - De kans is groot dat je zelf ooit een dierbare bent verloren in het leven, misschien zelfs erg recent. Het verlies van iemand waar je van houdt, is waarschijnlijk één van de moeilijkste gebeurtenissen in je leven geweest. Het verwerkingsproces kan jaren duren en de persoon zal nooit uit je gedachte verdwijnen. Het is daarom heel belangrijk dat er een manier is waarop je de persoon kunt herdenken. Wanneer een dierbare wordt gecremeerd, is dit gecompliceerder dan bij een begrafenis waarbij nabestaanden het graf kunnen bezoeken. Binnen de familie zullen de meningen misschien verdeeld zijn wat er met de as van de overledene dient te gebeuren. De één zou het wellicht willen uitstrooien terwijl de ander het liever jarenlang bewaart in een mooie urn. Met de komst van de waterurn is er perfecte combinatie gemaakt van deze mogelijkheden.

Waar je maar wilt
Met de waterurn is er een nieuwe mogelijkheid om het verlies van de dierbare een plaats te geven in je leven. Hoe abrupt het uitstrooien van de as, of het in de grond zakken van een kist zou zijn, zo geleidelijk gaat het proces van de waterurn. Je plaatst de waterurn op een gewenste plaats, waarna de urn het as met behulp van regenwater geleidelijk aan de aarde toevertrouwt. Je kunt de urn plaatsen waar je maar wilt. Het plekje in de tuin waar overdag de meeste zon is, bij het bankje waar jullie regelmatig zaten, tussen een zee van bloemen, op een pominente plek in het gazon, naast het kabbelende water van de vijver...

Een natuurlijk proces
De waterurn is een mooie bronzen bol op een buis die circa anderhalve meter in de grond steekt. Door middel van een doseersysteem zorgt regenwater ervoor dat het as heel geleidelijk aan de aarde wordt afgegeven. Door de buis zakt de as langzaam in de bodem, waarna de aarde het opneemt. Het proces van plaatsing tot totale afgifte beslaat ongeveer tien jaar, waarbij je ook zelf kunt bepalen wanneer dit proces begint. De snelheid en opname door de aarde is afhankelijk van de hoeveelheid regenval in een jaar. Doordat de afgifte afhankelijk is van de werking van de natuur, ontstaat er een prachtig natuurlijk proces.

Geleidelijk afscheid
De waterurn houdt dus rekening met de geleidelijke werking van het rouwproces. De waterurn zorgt ervoor dat je nog jaren een plaats hebt om je herinneringen aan de persoon op te halen, steun te zoeken en je gevoelens te uiten. De waterurn biedt de mogelijkheid tot een persoonlijk, geleidelijk en natuurlijk afscheid en is nóg persoonlijker te maken door de bol van een inscriptie te voorzien die je herinnering aan de dierbare doet voortleven. Net als bij een familiegraf biedt de waterurn eveneens de mogelijkheid de as van meerdere dierbaren op te nemen.

De waterurn is verkrijgbaar vanaf 1.995 bij de waterurndealers.

Deze vindt u per provincie op: www.waterurn.nl/verkrijgbaarheid