VLINDER je mee

VLINDER je mee - Tekenpraktijk voor kinderen met speciale aandacht voor verdriet na overlijden en echtscheiding.

Als het verdriet te groot voelt over een overleden dierbare en je kind het even niet alleen kan, dan geef ik graag de nodige ondersteuning om samen het verlies wat lichter te maken. Door het aanvaardingsproces dat in gang wordt gezet, ontstaat weer ruimte om te genieten en blij te zijn. Zo mag het zelfvertrouwen groeien en kan je kind op eigen kracht weer verder, hoe mooi is dat!

Onlangs verscheen mijn boek "Het Levend Herinnerings-doe-boek". Een boek speciaal voor kinderen die een dierbare hebben verloren. Ik schreef het in kindertaal zodat het goed te volgen is, ook voor hen die lezen moeilijk vinden. In dit boek is volop gelegenheid om te tekenen, te schrijven en te lezen. Tevens vertel ik van alles rondom de dood, begraven en cremeren maar helpt het kinderen ook om met hun gevoelens om te gaan die je kunt hebben als je iemand mist.

Naast de individuele therapie is er eens in het kwartaal de Herinneringsmiddag voor kinderen om samen het gevoel van gemis te delen. Tevens verzorg ik lezingen bij bijvoorbeeld scholen, uitvaartondernemingen of tijdens een andere bijeenkomst.

Mede door mijn eigen rouw- en verlieservaringen kan ik mij goed inleven als kinderen zoiets ingrijpends meemaken in hun leven. Ik kan met hen delen wat mij geholpen heeft en hen daarin begeleiden. Het is fijn dit aan kinderen door te mogen geven.

Marieke de Boer is kindertekentherapeut, kindertekendocent en schrijfster van het Levend Herinnerings-doe-boek.

www.vlinderjemee.nl