Hester Marcander

Hester Macrander, Uitvaartspreker, net een beetje anders... Mijn specialisme is op een juiste manier aanvoelen wat nodig is, ik ben goed in de tekst (mede) vormgeven en het gehele programma samenstellen. Ik kan de familie die zorg uit handen nemen.

Tegenwoordig zijn steeds meer mensen op zoek naar nieuwe vormen om aan het afscheidsritueel inhoud te geven. Het kerkelijke ritueel is voor velen verouderd. Ik kan helpen bij het vormgeven van een eigentijds -en vooral een bij de overledene passend- geheel. Vanuit mijn specialisme als spreker-in-het-openbaar heb ik geleerd in verschillende situaties de juiste toon te treffen. Dat is bij een afscheid des te meer van belang. En misschien mag er naast de traan, ook een lach bestaan? De overledene had vast wel gevoel voor humor, dus zonder het verdriet weg te duwen, kan dat een uitvaart completer maken.

Samen met familie en eventueel vrienden zoeken naar de beste manier om er een onvergetelijke herdenkingsbijeenkomst van te maken, die past bij de persoonlijkheid van de overledene. Als de familie besluit dat ze toch zelf wil spreken, of andersom: 'Doe jij het toch maar...', dat is voor mij geen probleem. Ik ondersteun het proces en ben flexibel.

www.hestermacrander.nl/uitvaartspreker/